Hattaraa korviin Feria-aikaan

Huonosti nukutut yöt ajoivat minut paikalliseen apteekkiin asioimaan. Siitä huolimatta, että apteekin ovessa luki ilmoitus monikielisestä palvelusta puhuttelin apteekkaria espanjaksi ja kerroin asiani siihen tapaan, että hän ymmärsi heti mistä oli kysymys.Hän kaivoi minulle hyllyn alta pienen paketin ja sanoi niiden oleva tehokkaita. Maksoin pyydetyt kolme euroa ja palasin tyytyväisenä kotiin. Pikkuruisesta laatikosta löytyi kolme vielä pienempää muovista laatikkoa, joissa kaikissa oli kaksi pörröistä vaaleanpunaista palleroa.

Pallerot ovat vahamaisia ja niistä saa muotoiltua juuri oikean malliset. Lähinnä niistä tulee mieleen hattara. Näitä en ole vielä testannut, koska ostin kadulla kaikenlaista tavaraa myyvältä mustalta mieheltä eilen kuulokkeet. Illalla etsin kännykästä sopivan, rauhallista musiikkia soittavan radiokanavan ja kävin maistuville unille kuulokkeet päässä. Ei kolinaa käytävästä, mopojen pärinää, kovaäänistä puhetta, eikä (anteeksi vaan espanjalaiset) epävireistä laulua tai diskon konemusiikin jumputusta. Ainoastaan kepeät 80-luvun hitit hiljaisella äänenvoimakkuudella tajuntaan. Ai, että uni maistui!Aamuyöllä kampesin kuulokkeet pois päästä ja silloin olikin taas hiljaista. Taidan kokeilla näitä hattarapalloja, sekä ilman kuulokkeita, että niiden kanssa.

Olen selvinnyt melko hyvin espanjalla ja tästä apteekkikäynnistä olin ihan intona. Ravintoloissa pärjää melko yksinkertaisella sanastolla. Palvelukulttuuri on kyllä paikoin melko nuivaa. Jos menet ruokaravintolaan on syytä mennä sinne syömään ja olla mielellään nälkäinen. Jos menet sinne juomaan tai näykkimään alkupaloja saat äkkiä epäystävällistä palvelua. Eräs tarjoilija painosti ensin tilaamaan ruokaa ja kun otimme vain juomat tunsimme olevamme ylimääräisiä paikanvaraajia tiskillä. Käsittämättömintä tässä oli, että tiski oli muuten kokonaan tyhjä. Kun saimme juomamme juotua ja laskun tilattua. Tarjoilija alkoi pyydellä anteeksi ja selittää, että pomo vaatii, että kassaan pitää tulla rahaa. Asiakkaiden täytyy syödä tai saavat lähteä. Outoa meininkiä. Olisin ymmärtänyt henkilökunnan käytöksen jos paikka olisi ollut ääriään myöten täysi ja olisimme varanneet oikean esimerkiksi neljän hengen pöydän. No, jäivät kyllä ainokaisisksi juomiksi siinä baarissa.

Taas on käyty alkupaloja näykkimässä..

Espanjassa lemmikit ja kotieläimet ovat terasseille tervetulleita

Sateen uuvuttamat


Kommentit

  1. Ei kivaa, kun Feria tunkee vielä kotiinkin yöllä! Se on toi espanjalainen äänieritys....Toivottavasti noi hattarat toimii! Nauttikaa aurinkoisemmasta kelistä! Ota kaikki ilo irti siellä olosta!

    VastaaPoista
  2. Hattarapallot toimii hyvin. Olen nukkunut täysiä yöunia ja mikäs sen mukavampaa. Jää samalla huomiotta nuo Nipsun öiset rapistelut. Kuuntelen toisinaan myös radiota korvanapeilla, siihenkin on hyvä nukahtaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti