Vuosi Norjassa


Tästä nimenomaisesta kuvasta on tänään tasan vuosi aikaa. Siinä on kasa tavaraa, joista osa jouduttiin jättämään jälkeemme kun lähdimme Suomesta kohti suurta seikkailua. Ennaltamäärämätöntä, vailla tarkempia tietoja tulevasta. Tuli kiire pakata viimeiset tavarat autoon. Kaikki ei mahtunut. Teimme monta keikkaa kierrätyskeskukseen. Upotimme muutaman tavaran johonkin roskikseen ohi mennen, syntisiä kun olimme. Taisinpa vielä viimeisenä päivänä viedä joitakin ilmaiseksi antamiani tavaroita odottamaan uutta omistaajaa johonkin sovittuun paikkaan. Jotain jätimme vuokranantajan luvalla myös asuntoon. Vihdoin oli vaan pakko pakata kissa ja loput tavarat autoon ja lähteä ajamaan kohti Turkua. Auto laivaan ja kissa hyttiin.


Olin odottanut, että olo olisi kevyt ja vapaa, mutta ei se ollut. Olin huolissani kissasta, tavaroista autossa, tullimuodollisuuksista ja eihän meillä ollut majoitustakaan varattu Ruotsia pidemmälle. 
Arvellutti myös, millainen keli ja sää meitä odottaisi Haukelissa. 

Valkoista maisemaa Haukelissa

Tuulta ja pakkasta oli niin, että kissa tutisi kylmästä. Pakko oli kuitenkin jaloitella.

Haugesund

Haugesund

Haugesund, Vardafjellet befestningen


Illan pimetessä 14.12.17 saavuimme Haugesundiin. Varasimme kestikievarista majoituksen matkalla kohti kaupunkia. Parissa päivässä saimme vuokrattua kellarihuoneiston, jossa asuimme seuraavat neljä kuukautta, harjoitteluvaihtoni ajan. Teimme sinä aikana lukuisia retkiä joka suuntaan Haugesundista. Harjoitteluni päätyttyä kiirehdin valmistumistani ja sain paperit juuri ja juuri kuntoon kesäksi, jotta saatoin aloittaa työt sairaanhoitajana Bergenissä.

Skudeneshavn

Haugesund, Haraldshaugen

Haugesund

Ryvarden
Odda

Bjotveit

Åkrasanden



Sorfjord Parkplaz, Hovland

Preikestolen

Himakånå

Näin jälkikäteen ajateltuna olemme jämähtäneet paikallemme, mutta siihen tietysti vaikuttaa sekin, että meillä ei ole enää omaa autoa. Lisäksi minulla on vakituinen työ, joka "jonkin verran" rajoittaa matkustushalukkuutta. On myös niin, että Bergen tarjoaa paljon enemmän ulkoilumahdollisuuksia kuin Haugesund.

Norjassa ehdottomasti parasta on upea luonto, mutta onhan täällä muutakin koettu. Kaiken uuden kokeminen saa tuntemaan, niin kuin aika kuluisi hitaammin. Vähän niin kuin lapsena, kaikki on uutta ja ihmeellistä.  Puhumaankin pitää opetella uudestaaan.

On enemmän kuin totta, että tällaisissa elämänmuutoksissa oppii paljon itsestään. Uudessa tilanteessa vaaditaan lisäannos itseluottamusta, uskoa siihen, että elämä kantaa ja kykenee sopeutumaan. En tiedä miten tai mihin tämä seikkailumme jatkuu, mutta sen tiedän, että se jatkuu. Kaikki on mennyt hyvin, ei toki ilman haasteita. Mutta olemme kokeneet paljon hyvää, makeaa, kaunista, kummaa, uutta ja innostavaa. Jos olet haaveillut lähteväsi ulkomaille, mutta et ole vielä uskaltanut lähteä, tee se!

Bergen, Fløyen


Forsand, Lysebotn

Bergen

Bergen Ulriken

Bergen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

P.s. Ensimmäinen työkeikka Norjassa; valmistelvat toimenpiteet

Mar-ra-skuuuu!

Kynttilän korvike