Pesusienen metsästys, kiertoristeykset, sää ja kissakaverit

Vaikka enimmäkseen kotona viihdymmekin niin kyllä sitä kaikenlaista tulee keikkailtua paikallisympyröissä. Tulostamme saakka olemme etsineet pesusientä miehelleni, joka on sellaista tottunut käyttämään peseytymisessä. Sitäpä ei sitten meinannut löytyä. Löysimme kyllä siivoukseen tarkoitettuja hankaussieniä ja auton pesuun tarkoitettuja jättisieniä, kummatkaan eivät kelvanneet. Ei kelvannut myöskään pitkävartinen pesuharja.

Olimme jo kolunneet paikalliset ruokakaupat, Kiwin, Sparin, Jokerin ja Rema 1000, sekä Bilteman. Muistelin, että Jyskissä on ainakin suomessa monenlaisia pesusieniä ja pesukintaita. Sieltä vihdoin löysimme söpön paketin, jossa on kolme erilaista pesuvälinettä. Sellainen vaahtoava höttönen, tavallinen pesusieni ja pesusieni, jonka ympärillä on jonkinlaista narua, ilmeisesti karhennnustarkoituksessa. Nämä oli pakko hyväksyä, jos ei halua pestä selkäänsä siivoukseen tarkoitetulla hankaussienellä. Ilmeisesti norjalaiset eivät pese itseään pesusienellä, koska niitä ei ole missään tarjolla. Tiesin kyllä kotihoidossa työskenneltyäni, että täällä käytetään paljon pesulappua, vaskeklut, joka on yleensä sellainen pikkuinen froteepyyhe, joka kastellaan ja saippuoidaan. Oli kuitenkin yllättävää havaita, että pesusieniä ei tosiaan kovin monessa paikassa ole ollenkaan myynnissä.


Miehekkäät pesuvälineet :D

Sitten liikenteeseen. Kiertoristeykset ovat täällä erittäin yleisiä. Niissä ajaminen vaikuttaa melko pelottavalta, koska kaistoja on enemmän kuin yksi ja vauhti on, varsinkin ruuhka-aikoina, suhteellisen kova. Ympyrään on vaikea päästä ja ulos pääsykin jännittää, vilkkua ei oikein viitsitä käyttää. Itse olen ajatellut ajella ulointa reunaa, mutta en tiedä miten se tulee onnistumaan. Katselin toki säännöt sekä tekstinä, että videoina netistä, mutta vähän kyllä pikkukaupugissa ihmetyttää sen sata kiertoristeystä ja jokapäiväinen ruuhka kahden ja kolmen välillä. Toivottavasti "pikku turkoosi" säilyy lommoitta. Muutenkin tuntuu, että paikalliset menevät joka paikkaan autolla. Sähköautot ovat halvempia käyttää, koska niillä ajaessa ei tarvitse maksaa tiemaksuja. Sähköautoja on paljon ja niille on omat pysäköintipaikat, joissa autoa voi ladata ilmaiseksi. Pysäköinti on täällä yhden sortin kirosana. Siitä varmasti enemmän myöhemmin...

Sää on norjalaisten kestopuheenaihe. Lähipäivinä on jatkuvaa arvailua siitä, tuleeko joulusta valkoinen. Tietysti pohjoisessa ja myös idässä on ollut jo pitkään lunta, mutta joka paikassa sitä ei ole. Ei täällä Haugesundissakaan. Lämpöasteita on ollut reilusti. Vaikka lunta on sadellutkin, niin se on myös yhtä nopeasti sulanut pois. Välillä on todella liukasta ja se on myös puheenaiheena suosittu juttu. "Tänään on tosi liukasta ja kylmää. ", he sanovat. "Tänään on kova tuuli, eikä aurinko paista, todella, todella kylmää".. silloin kun on kaksi astetta pakkasta tai neljä.. Vuoden pimein päivä on jo ohitettu ja on hauska nähdä miten nopeasti alkavat kevään merkit ilmaantua säähän.

Kissamme on kotiutunut hyvin, vaikkakin se koki järkytyksen tässä eräänä iltana. Ikkunan taakse ilmestyi ensin raidallinen pitkäkarvainen ja sitten musta pitkäkarvainen kissa. Musta kissa lymyili puskissa pitkään, eikä suostunut poistumaan paikalta vaikka kävin sitä jo ulkona hätyyttämässä. Sen silmät kiiluivat pimeässä pitkään ja oma kissamme murisi häntä pörrössä ikkunalaudalla. Ikkunoiden ollessa melkein maantasassa kissat pääsevät ihan silmätysten ja siinä sitä sitten pällistellään.
Tänään tuli taas uusi kissa, mutta liekö johtunut päivänvalosta vai yhteisestä kemiasta tämän päiväinen kissavieras ei saanutkaan murinaa osakseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

P.s. Ensimmäinen työkeikka Norjassa; valmistelvat toimenpiteet

Kynttilän korvike

Mar-ra-skuuuu!