Uudessa kodissa. Kesälomaa odotellessa
Mustelmia, hikeä ja  kiirettä muuttoauton palautuksen kanssa. Muuttopäivämme aamu oli vesisateinen ja olinkin varutautunut sadevaattein. Iltapäivällä oli pakko kaivaa pakatuista tavaroista shortsit. Sadepilvet olivat kaikonneet ja helle sai hien virtaamaan. Teimme muuton klo 10- 17 välillä, ajaen kolme kuormaa pakettiautolla. Kolme kuormaa! Tulimme 1,5 vuotta sitten yhdellä pienellä pakulla. Tosin talvirenkaat ja polkupyörät tuotiin toisella kerralla. Nytkään polkupyörät eivät mahtuneet kyytiin ja ne piti tuoda muuton jälkeen ajamalla.

Olimme saaneet pari päivää aiemmin ihan oikeat, käytettynä ostetut runkopatjat vanhalle asunnolle ja muuttopäivänä kävimme hakemassa sohvan, tietysti myös käytettynä. Uusi/käytetty harmaa sohva istuu meille kuin nyrkki silmään. Kissa tykkää siitä kovasti ja väri on sellainen, kissanharmaa ettei kaikki karvat heti siinä näy. Ikeasta tilasimme uudet tuolit ruokapöydän ympärille. Vanhat tuolit lähtivät uuteen kotiin. Inhosin niitä. Metalliset ulospäin sojottavat jalat, natiseva istuin ja tavattomat huonosti takalistolle sopiva istuma-asento. Toivottavasti uusi omistaja tykkää niistä enemmän.Joitain huonekaluja aiomme hankkia lisää/vaihtaa. Ilmaisena saatu notkuva tv-taso vaihdetaan parempaan ja keittiöön on tilattu pieni laatikosto, jonka päälle voi jättää tavarat käsistään kotiin tullessaan. Laatikostossa on myös vähän lisätilaa keittiön nurkkiin jääneille, purkamattomille tavaroille. Uusi tv-taso syö toivottavasti sisäänsä paperitavarat, toimistotarvikkeet ja kirjat.

Uusi koti on kaunis, toimiva, tilava. Ikkunat olohuoneessa ja makuuhuoneessa ovat kaupunginlahdelle päin. Ohi lipuvat kaikki Bergeniin saapuvat laivat ja veneet. Vastarannalla häämöttää keskusta, Fløyen, Breiviken ja vuoret.

Naapurit: Alakerrassa asuu iäkäs mies, jonka tv pauhaa yötä päivää radiokanavalla. Havahduin NRK P2 Arts kanavaan tänä aamuna kello 6. Yläkerrassa asuu ruotsalais-saksalainen pariskunta. Yläkerran väestä olen kuullut vain vaimeaa askelääntä. Luulisi, että tällä porukalla ei ihan joka viikonloppu olisi huutobileitä. Vanhan ukon radionkin kestän, luulisin. Toivottavasti äänentasossa, etenkin öisin, olisi neuvottelun varaa.

Kiikarin läpi otettu kuva risteilyaluksesta

Tall ships race laivoja poistumassa Bergenistä

Meillä on takka ja ilmalämpöpumppu. Meillä on astianpesukone. Meillä on varasto ja kolme vaatekaappia. Meillä on kattolamput. Ihan luksusta!  

Meidän kesälomasuunnitelmat olivat vähällä mennä kokonaan uusiksi kun saimme viestin, että auto, jolla meidän piti lähteä matkaan, olikin hajonnut. Jouduimme pika-pikaa etsimään uuden vuokra-auton ja päivittämään auton tiedot lauttamatkoille. Meidän nostalginen Westfalia-seikkailu vaihtui sittenkin tylsään McLouis-matkailuun.

Lomaa tässä jo kovasti kaivataankin. Töissä olen tehnyt putkeen monta vastuusairaanhoitajan vuoroa kahdella osastolla yhtä aikaa ja näitä vuoroja jatkuu vielä ensi kuun puolellekin. Hankalaa tässä on akuutit tilanteet, itselle vieraat potilaat ja jatkuva kiire. Toisaalta olen kokenut myös onnistumisen iloa, vaikka usein myös riittämättömyyden tunnetta. Epämukavvusalueella siis ollaan, joskin vain tilapäisesti. Kesälomakauden jälkeen saattaa oma osasto tuntuakin melko tylsältä ja tappavan tasaiselta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

P.s. Ensimmäinen työkeikka Norjassa; valmistelvat toimenpiteet

Kynttilän korvike

Mar-ra-skuuuu!