Arkea, työtä ja vapaa-aikaa Norjassa

Toisinaan kaikki on raskasta, vaikeaa ja sekavaa. Toisinaan kaikki sujuu hyvin. Niinhän se menee kotonakin. Samat lait pätee sijaisille täälläkin, tarjolla on tuplavuoroja viikonloppuisin, kiireisiä iltoja ja tyytymättömiä ja hankalia asiakkaita. Onneksi suurin osa asiakkaista on mukavia, kiitollisia ja ymmärtäväisiä puutteellisen kielitaitoni suhteen.


Työt sujuvat kohtuullisesti. Pysyn aikataulussa ja suoritan työni. En voi verrata työtäni vastaavaan työhön Suomessa, sillä en ole koskaan työskennellyt kotihoidossa. Täällä välimatkat ovat pitkiä ja hommat tuntuvat joskus vähäisiltä ajamiseen nähden. Yhden käynnin syy voi olla esimerkiksi yksi pikkuhomma: silmätipat, tukisukat tai roskiksen tyhjennys. En tiedä ajetaanko Suomessa 10-15 km asiakkaan luo vain tyhjentämään roskista. Sitten kun näitä pikkuhomma ja vähän isompiakin on 15-25 päivässä niin siinähän sitä ajamista riittää.Työpäivän jälkeen kävin tänään taas tuolla lähirannalla lataamassa päätä. Istuin pitkään kalliolla ja nautin auringosta. Äkisti taivaalle alkoi kertyä vuoren takaa mustia pilviä. Sää täällä vaihtelee niin, että joka päivä on mahdollista saada vettä niskaan ja aurinkoa päälle monta kertaa. Pilvien pyrkiessä päälle pelastauduin sisälle kauppaan.

Olen lukenut Norjan ruokakauppojen huonoista valikoimista ja korkeista hinnoista, mutta en ole niistä ihan samaa mieltä. Tänään löysin mm. suomalaisia hapankorppuja, siideriä ja pekonisulatejuustoa tuubissa. Lisäksi olen löytänyt huiman edullisia kalapihvejä. Iso pussillinen, jossa on varmasti parikymmentä pihviä maksaa 24,30 nok eli 2,51 eur.Kommentit

  1. Kiitos Bloggeroidin viimeinen kuva tuli tuplana. Sori siitä, en saa poistettua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti