Oslo with love

Viikonloppu Oslossa oli jännä kokemus, koska kaikesta etukäteen hankitusta tiedosta huolimatta en tiennyt, mitä odottaa. Oslo on jämäkkä, monipuolinen, elävä, kaunis ja ruma,  kotoisa ja samalla vieras. Nähtävää olisi riittänyt vaikka kuinka. Ainoa rajoittava tekijä oli oma jaksaminen ja aika. Sää oli meille enemmän kuin suosiollinen. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. Vesisade alkoi vasta kun odottelimme flytogia (juna lentokentälle) rautatieasemalla.

 Oslo- passi on ehdoton, koska siinä saa samaan rahaan ilmaiset matkat julkisilla kulkuneuvoilla sekä sisäänpääsyn useimpiin museoihin ja nähtävyyksiin, jotka muuten olisivat maksullisia. Kalliimpiin houkutuksiinkin on tarjolla alennuksia Oslo-passilla. Matkustimme paljon ratikalla, koska pysäkki oli sopivasti hostellin edessä. Matkabudjetti oli pieni ja söimme ravintolassa vain yhden iltapalan ja yhden aamiaisen. Muutoin söimme kaupasta ostamiamme eväitä. Piknikkien suosion vuoksi ei meitä edes katsottu pitkään, vaikka popsimme omia eväitä puistoissa ja penkeillä pitkin katuja.

Käymistämme paikoista olin erityisen ihastunut  moniin kauniisiin puistoihin  sekä Aker Bryggen rantaan. Kävimme Munch- museossa, Grynerløkkassa, Aker Bryggessä, oopperatalolla, Aker-linnoituksella, Viking-museossa, Kon-tiki-museossa sekä merimuseossa. Keskustan tuntumassa sekä Bygdøyssä liikuimme paljon kävellen ja katselimme paikkoja. Meillä ei ollut tarkkoja suunnitelmia tai aikataulua, vaan menimme hetken mielijohteen mukaan. Se osoittautui hyväksi tavaksi, koska toisaalta saatoimme nähdä sellaista, mitä ei oltu suunniteltu ja leppoista tunnelma säilyi loppuun asti.Kommentit