Road trip Italia

Hotellivaraukset, lentoliput, kartat, matkasuunnitelma ja muistiinpanot

Monen viikon suunnittelun jälkeen on aika pakata laukut (kevyesti) ja potkaista vauhtia viimeisestä iltavuorosta töissä. Matkasuunnitelmaan on jätetty yksi luova aukkopaikka, ikään kuin, ettei vaan tulisi liian ennalta suunniteltua.. Joka hotellivarauksen taakse on kirjattu paikan (meidän mielestä) tärkeimmät  nähtävyydet. Hotellit on pääosin valittu keskeisen sijainnin, hinnan ja "mutun" perusteella. Lennämme ensin Bergenistä Milanoon, jossa yövymme kaksi yötä, lähtöpäivänä vuokraamme auton. Ajamme Liguriaan, Diano Marinaan, jossa yövymme. Siitä ajamme Genovan kautta(yksi yöpyminen) La Speziaan, jonne auto jää parkkiin siksi aikaa kun käymme Cinque Terressä parin yöpymisen mittaisen reissun. 

Ruutukaappaus Google mapsista Cinque Terrestä
 
Palaamme takaisn La Speziaan ja ajamme Veronaan, jossa yövymme vain yhden yön ja aamulla suuntaamme  Garda del Rivalle, jossa viivymme kaksi yötä. Sen jälkeen palautamme auton takaisin Milanoon ja hyppäämme Venetsian junaan. Venetsiassa yövymme myös kaksi yötä ja siitä matkaamme junalla Luccaan. 


Luccasta vuokraamme auton ja ajelemme rannikkoa alas johonkin "jokeripaikkaan". Tarkoitus on kuitenkin päätyä Saturniaan seuraavana päivänä, jossa käymme Cascate del Mulinossa nauttimassa kuumista kylvyistä. Majoitumme lähistölle maaseudulle viinialueella. 


Seuraavana päivänä ajelemme Sienaan ja tutkimme matkalla pikkukyliä, matkan varrelta. Sienassa ja sen lähialueella viivymme kaksi päivää, sen jälkeen ajamme takaisin Luccaan, palautamme auton ja matkustamme junalla "ikuiseen kaupunkiin" Roomaan. Myös Roomassa meillä on kaksi yöpymistä ja kolmantena päivänä illalla palaamme lentäen kotiin Bergeniin.

Olemme käyttäneet suunnitteluun runsaasti aikaa, mutta vasta käytäntö osoittaa onko aikataulu sopiva, osuivatko hotellivaraukset nappiin jne..
Mitään syväluotausta mihinkään kaupunkiin ei tällä aikataululla pysty tekemään, mutta tarkoitus onkin tutustua lyhyellä aikavälillä moneen erilaiseen kaupunkiin Italiassa, jossa kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt. Toivottavasti palaamme kotiin monta kokemusta rikkaampina ja innostuneina. Olemme yrittäneet miettiä yöpymisiä niin, että välillä olisi aikaa ja mahdollisuuksia hieman levätä ja hengähtää.
 Viimeisessä kuvassa on maalaus italialaisen ravintolan seinässä, täällä Bergenissä. Olemme käyneet siellä valmentautumassa italialaiseen ruokakulttuuriin ennen matkaa.
Kommentit