Maisemat vaihtoon

Kyllä vaan, taas mennään. Vuoden uudisasukasreservaatissa asumisen jälkeen päätimme siirtyä rauhallisempaan maastoon. Kävimme katsomassa kahta kerrostalokaksiota, joista toinen olisi kelvannut meille hyvän sijaintinsa ja edullisen hintansa perusteella, mutta emme tulleet valituiksi. SITTEN: vuoden kyttäilyn jälkeen asuntotarjontaan pullahti kaksi rivitalokohdetta. Sipaisimme hakemuksen melkeinpä samalta istumalta ja lähdimme ajamaan kohteeseen. Matkalla puhelin jo pirahtikin ja saimme tietää, että toinen asunnoista oli yhä vapaa. Koska oli perjantai ja kello jo pitkällä iltapäivän puolella, kuun viimeisenä arkipäivän,  tuli jo vähän kiire. Teimme alustavan irtisanomisen nykyisestä asunnosta sähköpostilla näkemättä uutta asuntoa. Paitsi, mitä nyt kävimme vähän ikkunoista kurkkimassa.

Eilen saimme avaimet ja kävimme katsastamassa asunnon sisältä. Kylpyhuone ja sauna olivat remontin alla, lattiat revitty auki ja kuivatus käynnissä. Pientä kulumaa ja nuhjua siellä täällä, mutta pääosin viihtyisän oloinen kaksio. Ainoa, mikä jäi askarruttamaan oli molemmilla puolilla naapurissa asustelevat koirat. Toinen koira oli nähtävästi, kuultavasti yksin ja haukuskeli jonkun verran. Toiselta puolelta ei kuulunut mitään. Tämä haukkuva piski oli tietysti juuri makuuhuoneen seinän takana. Ajattelin, että siihen joko tottuu tai sitten kypsyy.. Korvatulpat eivät varmaan kokonaan haukkua blokkaa. Ajattelen nyt siis lähinnä yövuorojen jälkeisiä nukkumispäiviä.

Asunnossa on kivan oloinen aidattu etupiha ja pieni takapiha kadulle päin. Etupihalla on laudoitettu isohko terassi. Terassille olen jo ehtinyt suunnitella vaikka mitä..ja vähän ankealle takapihallekin mietin kaunistusta. Saahan nähdä, mitä tulee oikeasti toteutettua.

Mun mielestä ainoa negatiivinen asia tässä muutossa on se, että etäännymme tämän valtaisan metropolin sykkeestä pari kilometriä loitolle. Olen nykyisessä paikassa asuessa pitänyt siitä, että "keskusta" ja sen palvelut ovat olleet kävelymatkan päässä. Olen hoitanut paljon asioita ilman autoa ihan vain kipaisemalla tuohon kylälle. Toki omistan myös polkupyörän, että josko sitä sillä sitten pääsisi kylille.

Muuttoa silmälläpitäen olen jo etsinyt vuokralaatikkopalvelun ja käynyt läpi muutamat lipastot ja laatikostot. Toivottavasti kaikki menee jouhevasti ja heinäkuussa katselemme ikkunoista vähän erilaisia maisemia.

Tänään kävin myös SAMK:in sairaanhoitajan muuntokoulutuksen pääsykokeissa ja oikeasti: Koe tuntui helpolta. Matematiikka, joka ei ole vahvin lajini oli vähällä karsia minut, mutta onneksi tarkistin laskuni moneen kertaan ja löysin useita virheitä. Korjailujen jälkeen uskon saaneeni kaikki laskut oikein. Tähän tulokseen päädyin myös jutellessani muiden hakijoiden kanssa kahvitauolla. Monet hakijoista sanoivat tehneensä joitain virheitä, joten luulisin siinä suhteessa olevani aika vahvoilla. Kaksi muuta tehtävää; Essee luetusta tekstistä ja ryhmäkeskustelu menivät mielestäni hyvin. Tietysti en tiedä, miten nämä arvioidaan.. Hakijoita oli kutsuttu 110 ja melkein kaikki olivat paikalla. Huomenna on vielä toinen porukka, jonka oletan olevan suunnilleen samankokoinen joukko. Aloituspaikkoja on 36. Tulokset tulevat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Peukut pystyyn!


Kommentit