Potager röyhähtää
Pihan perällä tapahtuu kummia. Siellä kurkut kurkottelevat ja tomaatit ottavat mittaa toisistaan. Aivan kohta aukeavat ensimmäiset kukat ja melko täydeltä näyttää laatikoissa. Auringonkukkiin on tullut mustia kirvoja. On haettava mäntysuopaa kaupasta ja näytettävä kirvoille taivaan merkit.

Poimin kolme isoa nippua sitruunabasilikaa ja laitoin kuivamaan. Sitruunabasilika tuoksuu aivan Sunlight-saippualta ja maistuu ihanan kirpeälle. Tämä laatikkoviljely on mukavaa kun ei tarvitse kitkeä rikkaruohoja. Toivon vaan, ettei äskeinen raju ukkoskuuro katkonut tomaattejani. Vettä tuli hetken kuin saavista kaataen. Ja tulipa sitä ihan sisälle asti ikkunoiden alta ja kellarin oven alta. Sitten tuli rakeita ja ukkonen räiski kattojen päällä kuin äkäinen ukko jumala. Kun lähdin kellaria tarkistamaan niin mietin, että voinko mennä pikkukengissä vai pitääkö laittaa saappaat, mutta onneksi vettä oli vain pienen pieni lätäkkö kellarin oven edessä. Vähän siihen nähden, että koko piha näytti hetken lainehtivalta mutavelliltä.

Ukkoskuuron alussa kissa jäi hetkeksi kiipeliin hyttysverkon ja tuuletusikkunan väliin kun tuuli paiskasi ikkunan kiinni. Kun avasin ikkunan niin sieltä kissa parka pakeni sisälle märkänä ja häntä pörrössä. En tiedä kumman sydän pamppaili kiivaammin minun vai kissan. Ukkoskuurot on joskus aika pelottavia.

Kommentit