Turhia tavaroita

Kyllä! Minäkin olen joskus turhamainen. Yleensä harkitsen tarkoin tavarat, joita ostan. Äärimmäisen harvoin (oma näkemykseni) sorrun ostamaan tavaroita, joilla ei ole mitään käyttöä, esim. koriste-esineet. Lahjaksi pyydän aina vain hyödyllisiä tavaroita. En kaipaa mitään krääsää kaappien tukkeeksi. Omistan esimerkiksi vain kaksi kattilaa. Yksi iso kattila, johon valuttelen höyrymehut on siskolta lainassa.. ööh, kolmatta vuotta. Tähän nihilismiini tuli tänään pieni lovi. Olin nopeasti käymässä Kodin Terrassa  miehen odottaessa autossa. Tarkoitus oli ostaa istutusruukkuja ja jotenkin vahingossa tarttui mukaan tämä:
Mieheni kysyi heti, että onko se vaan koriste, johon minun oli pakko vastata, että ikävä kyllä ON. Mutta kun siinä oli noin söpöjä pallojakin..

Toinen repsahdus:
Ihana kannu Kontti-kirpparilta. Hinta 2 euroa. Molemmilla puolilla erilaiset kuvat. Mutta hei, tämähän on kuitenkin ihan käyttöesine, vaikka ostinkin sen puhtaasti ulkonäkösyistä.
Kontti on muuten yksi suosikkikaupoistani, ainakin täällä kotipaikkakunnallani Kontissa myydään tosi hyvää tavaraa hyvin edullisesti. Ostan reilusti yli puolet vaatteistani Kontista, koska se niin ihanan edullista. Ei tarvitse kärsiä huonoa omaatuntoa shoppailusta jos saa esim. kolmet housut (Mexx, Esprit..) kengät, vyön ja ihanan kannun yhteishintaan 25 euroa.

Kommentit

 1. Ai, kun ihana kannu. Mieleni on tehnyt käydä katselemassa kukkaruukkuja kontista, kun en malta ostaa uusia...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kannu ja edullinen! Kyllä kirppari ostokset kannattaa. Kaiken lisäksi kierrätysajattelu toteutuu. Tavaraa on maailma pullollaan. Miksi ostaa kallista uutta, jos edullista vähän käytettyä on tajolla. Kontissa olen päässyt käymään, sisareni luona vieraillessa. Tavaraa on jos jonkinlaista tarjolla. Meinaa ihan hepuli iskeä ja aikaa palaa, kierrellessä ja katsellessa.
  Valoisaa viikkoa sinulle!
  Ps. olemme pohtineet sisarissa, mahdammeko tuntea sinut livenä?

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan tunnette. Siskontyttö se täällä.

  VastaaPoista
 4. Minä niin rakastan tavararöykkiöitä että ei onnistu ilman olo. Kierrätyskeskuksesta saa aina lisää!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Jokke: Kierrättäminen on kuitenkin hyvä vaihtoehto uuden ostamiselle. Itse olen alkanut tietoisesti vähentää ympärillä olevaa tavaramäärää.

  Olen huomannut, että monet sellaiset esineet, joista en mielelläni luopuisi edustavat jotain muistoa, ihmistä tai koettua asiaa. "Liimaamme" siis tavaroihin kokemuksiamme ja muistojamme. Joskus tavarasta luopuminen vapauttaa ja keventää oloa.

  Joidenkin tavaroiden kohdalla esim.kirpputoreilla tulee tunne, että: Tällaisen mä olen aina halunnut. Silloin olen pohtinut tarkkaan: Mitä tällä tavaralla OIKEASTI teen. JA onko tuo halu peräisin joltain menneestä.. Tyyliin: vuonna -75 Mirjalla oli juuri tuollainen hieno lasilautanen ja olin aina siitä vähän kateellinen.

  Tuskin sitä lautasta sittenkään haluaa tai tarvitsee. Se on usein kaiku jostain menneestä, jolloin on tuntenut jäävänsä jostain paitsi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti