Italiaa ympäri ämpäri osa 2

 Laverrus Italian road tripistä jatkuu. Pikavisiitit moneen kaupunkiin olivat hyvä tapa tutustua monenlaisiin paikkoihin Italiassa. Tosin jotkin kohteet olisivat vaatineet pidemmän ajan, mutta sitähän ei voi etukäteen tietää. Tutustuimme kaupunkeihin pääasiassa kävellen ja askelia ja kilometrejä kertyikin kolmen viikon aikana runsaasti. Tätä silmälläpitäen kannattaa ottaa parhaat juoksukengät mukaan ja vaikkapa vielä ne toiseksi parhaatkin. Saimme sadetta vain parina-kolmena päivänä, mutta esimerkiksi paluupäivänä kastuimme Roomassa ihan kunnolla. Oli hyvä, että oli vaihtovaatetta ja vedenpitävää kenkää ja takkia (Bergenissä kun asumme...) mukana.

Kävelimme 17 päivän aikana puhelimen askelmittarin mukaan yhteensä noin 356 679 askelta. Pari kertaa puhelimen akku simahti kesken päivän,  joten todellisuudessa askelia oli enemmänkin. Lisäksi yhtenä päivänä vain unohdin merkitä askeleet ylös. Matka kesti siis yhteensä 18 päivää. Netistä löytämäni kaavan mukaan tuo askelmäärä vastaa noin 15,7 km:n matkaa päivässä. Käveltyjä kilometrejä kertyi siis laskenta-ajalta 267.

Parhaina päivinä lähdimme aamulla aikaisin kävelemään, levähdimme välillä istuen kahvilla, spritsillä tai ruokailemassa ja sitten taas jatkoimme, kunnes illalla palasimme hotellille nukkumaan. Ajomatkat ja junamatkat vievät joistain päivistä monta tuntia, mutta perille päästyä yleensä kuitenkin käveltiin. Menetettyä energiaa paikattiin tietysti pizzalla, pastalla, jäätelöllä, suklaalla ja erivärisillä juomilla.

Italian keväinen sää oli omiaan ulkoilulle, tosin iltaisin oli toisinaan melko viileää. Rannat eivät kyllä vielä houkutelleet uimaan, mutta kävimmehän nauttimassa kuumistä lähteistä Cascate del Mulinossa. Tätä kohdetta muuten suosittelen lämpimästi jos siellä päin satutte liikkumaan. Paikka on siis rikkipitoisen lämpivän veden  moniportainen putous, jossa on täysin ilmaista käydä pulikoimassa. Mahtava paikka. Vastaavia kuuman veden altaita löytyy myös muualta Italiasta.

Cascate del Mulino


Kommentit