Hårsåpe-hiussaippuakokeilu

Olen kerran aiemminkin kokeillut hiustenpesua ilman shamppoota. Se ei toiminut. Kokeilin siis pesua vedellä ja huuhtelua etikalla. Jaksoin ehkä muutaman päivän ja totesin, että hiukset ovat niin rasvoittuvat ja haisevat etikkahuuhtelun jälkeen karmealle, että eihän tämä käy.

Nyt olin etsimässä itseasiassa Aleppo-saippuaa paikallisesta zero-waste-putiikista. Aleppo-saippua oli myyty loppuun ja päätin kokeilla sen sijaan hiussaippuaa. Aleppo-saippuaa olisi toki voinut käyttää hiustenpesun lisäksi myös suihkusaippuana. Palasaippuana myytävä Kristins lille såpeverksted:n valmistama hiussaippua on sen verran stydiä, että enpä taida sillä pestä muuta kuin hiukset. Kokeilu on alussa, vasta kaksi pesua takana. Pesujen välissä oli kaksi päivää.

Pesin hiukset ensimmäisellä kerralla kolme kertaa vaahdottaen. Huuhtelun jälkeen hiukset tuntuivat tahmeilta märkinä, mutta kuivat hiukset eivät enää olleet tahmeat. Selväksi kampaaminen oli yhtä vaikeaa kuin normaalistikin ilman hoitoainetta pestessä. Tuntui, että sain lisää hiuksia. Työkaveri sanoi, että hiukseni näyttivät "mer fluffy" eli ilmavammilta kuin aiemmin. Toisena päivänä ja kolmantena aamuna ennen seuraavaa pesua hiukset olivat edelleen "ilmavat"ja vähän tahmean oloiset. Minulla on luonnonkiharat ja kihara voimistui saippuapesun jälkeen. Saippuassa on melko voimakas tuoksu, josta tulee mieleen joku lapsuuden palasaippua.

 
Kuva täältä:https://b-m.facebook.com/kristinnitter/

Lisää kuulumisia myöhemmin. 

Kommentit