Ajan henki rahisee blogeissa

Joukossamme on nyt myös niitä, jotka haluavat kyseenalaistaa maailman nykymenon. Useimmat meistä silti tyytyvät vain narisemaan epäkohdista ja jonkun aikaa naristuaan päättävät tyytyä nykyiseen.

Muutosvastarinta aiheuttaa sen, että uusia ideoita on yleensä vaikea saada läpi. Idean koosta tai merkityksellisyydestä riippumatta paikalle pyrähtää yleensä vähintään yksi vanhempi ja viisaampi, yksi epäilijä, yksi myötäilijä ja vähintään yksi lyttääjä. Jos lyttääjä pääsee ensin ääneen voi koko idea kaatua alkuunsa, koska epäilijä ja myötäilijä on helppo käännyttää aggressiivisuudella ja mitätöinnillä.

On suorastaan huvittavaa lukea kommentointia Zeitgeist- liikkeen tiimoilta, koska siellä tämä kuvio näkyy selvästi. Voiko joku väittää, että maailmamme on valmis ja virheetön? Kulttuurimme on lyhytnäköinen, omaa etua tavoitteleva, luonnonvaroja tuhoava ja kestämätön. Tämän kaiken me tiedämme. Toisaalta meidät on kasvatettu tähän kulttuuriin. Olemme osa sitä ja sen arvot on iskostettu meihin joka kapaloista. Tuntuu vaaralliselta jos joku alkaa ehdotella radikaalia suunnanmuutosta.

Vaikka nykymeno ei tyydyttäisikään on parempi laittaa näille utopisteille kunnolla kampoihin, jaa miksi? Jos se tosiaan on vain utopia niin miksi haaskata voimavaroja ja täyttä arsenaalia vihapostia, nimittelyä ja leimaamista. Blogeissa, joissa liikkeen kannattajat puolustavat kantaansa on käyty tämän ”utopian” kimppuun mitä ihmeellisimmillä kyseenalaistuksilla. Osalla vastustajista ei selvästi ole minkäänlaista perustietoa liikkeen ideoista vaan se tulkitaan kommunismiksi, huuhaaksi, hippiaatteeksi, uskonlahkoksi ja ties miksi.

Zeitgeist on koko ajan korostanut olevansa jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva liike, jossa kaikilla jäsenillä on mahdollisuus antaa uusia ideoita ja toteuttamistapoja. Tällä hetkellä liikkeen tärkein tehtävä on levittää tietoa asiasta kiinnostuneille. Vielä ei siis olla rakentamassa Venus kaupunkia. Tätä pohjaa vasten kysymykset siitä minkälaisia lakeja, lainvalvontaa, kulunvalvontaa tai omistusoikeuksia Z-kylässä tulee olemaan tuntuvat vähän yliampuvilta. Ei niistä vielä ole mitään sovittu.

Muutamilla palstoilla on saatu aikaan älykästäkin keskustelua. Toivon, että ne joilla ei ole muuta sanottavaa kuin: ”Vittu mitä paskaa!” tai ”Laita foliohattu päähän.”, pysyttelisivät vankkoine mielipiteineen omissa pikku kylissään jossain Suomen laitamailla ja antaisivat niiden ajatella, jotka ovat siihen kyvykkäämpiä. Kritiikkiä satelee tosi monelta suunnalta, mutta jos pyydetään parempia vaihtoehtoja, ei niitä kovin montaa irtoa.

Nämä zeitgeistilaiset on todella vaarallista porukkaa, uskaltavat ajatella omilla aivoillaan ja vielä sanoa sen ääneen! Mutta hei, nyt tiedoksi kaikille, jotka vastustavat koko ajatusta paremmasta maailmasta. Ei ole pakko osallistua! Ei edes keskustelupalstalla. Saatte pitää vapaasti oman pienen maailmankuvanne, jossa kaikki onkin jo ihan täydellistä, eiks niin?


Tässä esimerkkiä muustakin kuin puskista huutelemisesta:


Kommentit