Italiaa ympäri ämpäri osa 3

Asiaa hotelleista. Varasimme kaikki hotelliyöpymiset booking.comin kautta. Yövyimme 12 eri hotellissa tai vastaavassa. Valintoja ohjasi hinta ja sijainti. Autolla liikkuessa myös mahdollisuus edulliseen pysäköintiin. Hotelliyöpymisen keskihinnaksi tuli näillä valinnoilla 60,70 euroa. Kallein yöpymispaikka oli Venetsiassa. Sen hinta oli 76 euroa yöltä. Halvin yöpyminen maksoi 44 euroa ja se oli Diano Marinassa, pikkuinen hotelli?, joka oli täynnä rollaattorilla liikkuvia vanhuksia. Roomassa yövyimme edullisesti, mutta hotellin taso oli sen mukainen. Huone oli melko nuhjuinen, vedenkeitintä sai lainata respasta, porraskäytävässä nojaili yötä päivää monenkirjavaa sakkia. Mutta sijainti oli hyvä, aivan rautatieaseman kupeessa.
Parhaissa paikoissa oli maistuva, monipuolinen aamiainen, joissain croissanteja pussista ja nutellaa päälle, huonoimmassa ei aamupalaa ollenkaan.

Parhaimat hotellikokemukset olivat Riva del Gardalla Residence Trieste, jossa meillä oli ullakkohuoneisto. Paikka oli kodinomainen ja siisti. Huoneessa oli pesukone, silitysmahdollisuus, keittomahdollisuus, kahvikone ym. Omistaja oli todella avulias ja ystävällinen. Toinen hyvä hotelli oli Milanossa Hotelli Sempione, jossa oli hyvä aamupala ja siistit huoneet. Agriturismo Fibbionellossa Sempronianossa, lähellä Cascate del Mulino kuumavesialtaita aamupala oli kyllä omaa luokkaansa. Pariskunta taikoi keittiöstä kaikkea kotijuustoista suklaakakkuun. Bed and Breakfast delle Rose Veronassa tarjosi myös aamupalaa, huoneet olivat siistit ja kauniisti sisustettu, sijainti aivan loistava Veronan keskustan tuntumassa.

Hotellivarauksissa tuli myös pari hutia, mutta pari kahdestatoista ei ole paljon. Toinen oli Sienassa. Hotelli oli hyvä, maistuvine aamupaloineen ja ilmaisine pysäköinteineen, mutta auttamattoman kaukana vanhasta kaupungista tai paremminkin sanoen hankalasti jalkaisin kuljettavissa, pikatien vartta pötkien. Palvelun puutetta koimme Luccassa, jossa sisään- ja uloskirjausaikaan ei ollut juurikaan henkilökuntaa saatavilla. Sadevesi tulvi ikkunasta sisään huoneen lattialle. Aamupalaksi saimme puoli kuppia mustaa kahvia, jotka saimme nauttia pyykkipussien keskellä.

Kaikenkaikkiaan hotellit olivat siistejä ja hyväkuntoisia. Emme juurikaan kärsineet metelistä tai häiriöstä, vaikka monet yöpymispaikoista sijaitsivat keskeisillä paikoilla. Tosin varsinainen turistikausi oli vasta käynnistymässä. Matkaillessa on myös oppinut korvatulppien käytön..
Alla kuvia hotelleista sisältä, ulkoa ja näkymiä niiden ikkunoista.

Näkymä huoneen ikkunasta, Hotel Sempione, Milano

Hotel Delle Mimose, Diano Marina

Hotel Delle Mimose, Diano Marina

Näkymä hotellin Albergo Locanda terassilta, Genova

Terassi, Albergo Locanda, Genova

Näkymä huoneen ikkunasta, Affittacamere Rollando, Vernazza

Huoneen sisustusta, Bed and Breakfast Delle Rose, Verona

Bed and Breakfast Delle Rose, Verona

 Bed and Breakfast Delle Rose, Verona..
Hotel at Leonard, Venetsia

Hotel at Leonard, Venetsia

Näkymä ikkunasta, Residense Trieste, Riva del Garda
Näkymä huoneen ovelta, Agriturismo Casa Fibbianello, Semproniano

Agriturismo Casa Fibbianello, Semproniano

Kommentit