Tavaran vähentäminen, minimalismi

Pakkasin joulun pois sisätiloista. Ah, yksinkertaisuus, siisteys ja heippa, joulunpunainen irtokrääsä! Samalla pyöräytettiin huonekalut eri järjestykseen, vähän niin kuin uuden vuoden kunniaksi.



Yksi näkymä olohuoneessa, jota en miellelläni kuvaa on avohylly joka on ikkunaseinää vastapäätä. Hylly on jatkuvassa epäjärjestyksen tilassa. Siinä on kaikki kirjat, laskut ym paperit, koriste-esineet (= matkamuistoja), kynät, kissanlelut, rummut ja muut soittimet sekä mieheni puhelin ja lompakko.. sekä muuta sekalaista tavaraa. Hyllyyn on myös pelastautunut yksi viherkasvi, jota kissa niin mielellään söisi, vaikka sillä on omaakin ruohoa tarjolla.

Pienessä asunnossa kaikenlainen ajelehtiva tavara aiheuttaa tukkoisen sekamelskan. Oikeastaan olen sitä mieltä, että koko avohylly saisi lähteä, mutta kun se on ollut asunnossa jo ennen meidän muuttoa niin en voi sitä poiskaan hävittää. 

Tavaran vähentämisestä haluan sanoa, että Norjaan muuton yhteydessä jouduimme luopumaan lähes kaikista huonekaluistamme ja suurimmasta osasta muusta irtaimistosta. En ole kaivannut mitään niistä tavaroista. Valitsimme mukaamme itsellemme tärkeimmät ja käytännön kannalta tarpeelliset tavarat. Mukaan mahtui astioita ja keittiötarvikkeita, vaatteita ja kenkiä, kodin tekstiilejä, patjat, tauluja, muutamia kirjoja, valokuvia, lamppu, rakkaimmat matkamuistot, muutamia sisustustavaroita, rumpuja, työkaluja, ompelu- ja käsityötarvikkeita, tärkeimmät asiapaperit, toimistotarviketta, siivousvälineitä, televisio, tietokoneet ja polkupyörät. Ainakin tällä hetkellä vähimmälle käytölle on jääneet polkupyörät ja televisio.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

P.s. Ensimmäinen työkeikka Norjassa; valmistelvat toimenpiteet

Mar-ra-skuuuu!

Kynttilän korvike