Retki Utsiralle ja viimeiset viikot Haugesundissa.


Hieno seinämaalaus pilattuna kaupallisilla tiedotteilla.


 Haugesundissa on kevät päässyt hyvään vauhtiin. Liikenneympyrät- ja jakajat ovat alkaneet kovasti kukkia. Joka paikassa on narsisseja ja alppiruusut ovat juuri aukeamassa. Niitä on täällä lukemattomasti, kuten myös tulppaaneja, krookuksia ja esikoita. Villinä kasvaa valkovuokkoja ja muutamia minulle ennestään tuntemattomia keltaisia päivänkakkarannäköisiä kukkia. Pensaitakin on jo kukassa; ainakin keltainen forsythia ja punainen bougainvillean näköinen pensas.

Meillä on viikko aikaa ensimmäisen muuttokuorman vientiin. Haugesundin kausi vetelee viimeisiään ja suunnittelemme vielä vierailua täällä lähistöllä sijaitseviin luontokohteisiin. Tänään kävimme Utsiralla, johon pääsee laivalla 70 min merimatkan päähän. Meri oli tänään kaunis ja kiltti, ei paljoa merenkäyntiä. Paluumatkalla saimme suoraa auringon paistetta, lähes koko matkan.


 Utsira on pieni noin 200 vakioasukkaan asuttama saari, joka on myös oma kuntansa. Saarella on kunnantalo, kirkko, kahvila, lähikauppa, ravintola, yöpymispaikkoja, ym. Saarella remontoidaan, peruskorjataan ja rakennetaan uutta kovalla tohinalla. Samalla kyydillä meidän kanssa tuli yhden talon kattotuolit, jotka juuri ja juuri mahtuivat Utsiran autokannelle.


 Saarella on paljon laidunta ja lampaita, vuohia, lehmiä, kanoja..Tässä alla muutama ystävä, jotka kipittivät aidalle määkimään kun olimme kulkemassa ohi.Utsiralla on talojen seiniin maalattu lukuisia kuvia, niitä oli myös sähkökaappien kyljissä ja purkutalojen kivijaloissa. Kävimme saaren "keskustassa" pullakahveilla ja sitten katsastimme vielä paluumatkalla saaren majakan. Majakan läheisyydessä on vanhan majakan rakennus, jonka vieressä on radiomasto. Olimme varustautuneet tuuliseen ja viileään ilmaan, mutta saimmekin kevään ihanaa lämpöä ja villatakit ja päällystakit joutui matkalla riisumaan.

Kommentit