Bergen yötä päivää

Asunnonhakureissulla Bergenissä saimme kokea kaikki vuodenajat pikana. Mennessä satoi vettä,  räntää ja lunta. Illalla oli maa valkoisena, aamulla lähes kaikki sulanut pois. Seuraavana iltana kurkisteli aurinko pilvien välistä.Olipa melko raskas, mutta myös kiva reissu. Lauttamatkoineen matka kestää yli kolme tuntia suuntaansa vaikka kilometrejä tulee vain 138 kilometriä. Päätimme siis yöpyä ja jakaa näytöt kahdelle päivälle. Näytöille pääsee pääsääntöisesti työpäivän jälkeen ja melko myöhään illalla. Jopa vasta iltayhdeksältä. Näimme neljä asuntoa, mutta niistä ei nyt yksikään tainnut olla meitä varten. On vaikea tehdä päätöstä kun ei tulevasta, työpaikoista tai muustakaan ole juuri mitään tietoa. Keskustassa on kallista, asunnot pieniä ja epäkäytännöllisiä. Meillä asunnon löytymistä haittaa vielä lemmikin omistaminen. Kaikki eivät halua vuokrata asuntoa kissan omistajille. Asuntojen vuokrat ovat Bergenissä tuplasti kalliimmat kuin tällä Haugesundissa. Seuraavaksi teemme reissun Suomeen ja sitten palataan taas asunnon etsintään. Bergen on kyllä todella viehättävä kaupunki. Olen menettänyt sille sydämeni.. täydellisesti.

Kommentit

  1. Bergen on hieno kaupunki, säästä huolimatta, mutta voin uskoa, että asunnon löytäminen ei ihan helppoa ole! Lykke til ja toivotaan, että sen lomanne jälkeen löydätte. sinä onnistuit näköjään nappaamaan kuvan tuosta Sylvi Listhaug - maalauksesta, joka jo sitten sotkettiinkin. Tästä kuvasta on riittänyt juttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asunnonhaku jatkuu. Toivotaan, että ensi kerralla nappaa. Juu, ja tuosta maalauksesta: Se keräsi porukkaa ja itsekin sitä siinä ihmeteltiin. Seuraavana päivänä oli jo poissa, kun siitä ohi kuljettiin.

      Poista

Lähetä kommentti