Kuukausi Norjassa asumista takana

Vaikea tiivistää- tässähän se menee. Harjoittelu sairaalassa alkoi tänään. Oikeastaan kävin vasta juttelemassa opiskelijoista vastaavan sairaanhoitajan kanssa. Oman mentorini tapaan huomenna. En oikeastaan jännittänyt osastolle menemistä, tai ihmisten tapaamista. Ennemminkin sitä, saanko pukukaapin auki. Tiesinkin etukäteen, että kaapistoissa on jotkut oudot numerolukot, koska olin niistä lukenut aiemmin vaihdossa olleiden blogista. No, nyt se on koettu ja opittu. Vähän myös jännitti se miten kielimuuri ylitetään, mutta siinäpä ei tuntunut olevan mitään ongelmaa kun suustani alkoi automaattisesti ja vuolaasti pukata norjaa. Ainakin tänään tapaamani ihmiset puhuivat ymmärrettävää norjaa ja tuntuivat myös ymmärtävän, minun ruotsilta haiskahtavaa norjaani hyvin.

Huomenna päivä alkaa iltapäivän opiskelijatapaamisella. Sen jälkeen menen iltavuoroon kirurgian osastolle. Potilaat ovat vatsakirurgisia, sanalla sanoen, juuri niitä, joita vähiten olisin toivonut, mutta ehkäpä opin tästä eniten. Minulle olikin suunniteltu heti alkuun melkoinen työputki yövuoroineen, mutta saapa nyt nähdä millaisena se toteutuu.

Muut kansainväliset vaihdokkaat, jotka olen tähän mennessä tavannut ovat Brasiliasta, Espanjasta, Portugalista. Tytöt ovat kaikki kahdenkymmenen kahta puolen ja iloista sakkia. Suunnittelevat jo yhteisiä matkoja ja illanviettoja. He asuvat opiskelijoille tarkoitetuissa yhteisasuntoloissa, joissa näyttää olevan etkot ja bileet joka torstai ja lauantai. En ihan kuulu joukkoon, mutta tämä varmasti paikkaantuu työyhteisössä, jossa koen jo kielenkin puolesta kuuluvani enemmän joukkoon ja siten uskon pärjääväni hyvin.

Mitä muuta sitten olemme saaneet aikaan kuukaudessa. Norjalaisen puhelinliittymän, josta ei voi soittaa ulkomaille, pankkitilin, sähkösopimuksen ja näiden lisäksi minä olen saanut aikaan yhden työhakemuksen Bergenin suuntaan.

Kaksi lähintä isoa kaupunkia ja ympäristö joka ilmansuunnalle on ajeltu ristiin rastiin. Stavangerissa kävimme aiemmin ja Bergenissä viime viikonloppuna. Bergen oli valloittava, vaikka näimmekin vain pienen osan kaupunkia. Näin talviaikaan valoisaa on vain reilut kuusi tuntia ja vaikka lähtee aamuhämärissä jää perilläoloaikaa vain muutama vaivainen tunti. Harkitsimme myös yöpymistä, mutta teimme kuitenkin vain pikaisen päiväretken.
Kauniita maisemia on matkalla vaikka kuinka paljon, mutta autosta kuvaaminen on vaikeaa, eikä koko ajan voi pysähdelläkään.

Lille Lungegårdsvannet, Byparken, jäässä ;)Fløibanen vie ylös ihailemaan Bergeniä yläilmoista.It's a different world up there, man!

Bryggen

Kommentit