Toinen vapaapäivä

Tänään on ollut kaunis ilma ja olen kävellyt lähimaastossa pienen lenkin. On pyhäpäivä ja kaupat ovat kiinni, mutta löysin Toftesta yhden auki olevan kioskin ja yhden kahvilan. Kioskin pitäjä ei selvästikään ollut norjalainen natiiviasukas. Muut kaupat ovat täällä visusti kiinni kaikkina pyhäpäivinä ja sunnuntaisin.


Ostin kioskista vain vähän täydennystä jääkaappiin. Olen syönyt ensimmäisen viikon kalapihvejä, munia, nakkeja, siemenleipää, vihanneksia ja hedelmiä. Kalapihvit (fiskekaker) ovat hyviä ja täyttäviä. 7 kpl pakkaus kalapihvejä maksaa n. 6,60 euroa ja syön siitä ainakin neljä kertaa, joten näillä pärjää 'aika' halvalla. Toki lisukkeet maksavat myös ja töihin on oltava aina mukaan matpakke eli
eväspaketti. Arvioisin ruokaan kuluvan yhdeltä noin 80-120 eur per viikko.

Tämän päivän kävelyretkellä kävin nuohoomassa lähirantoja ja kurkistelemassa näyteikkunoita. On käynyt selväksi jo alkumatkasta, että tarvitsen vähintään toisen parin kenkiä. Vaaleanpunaiset tennarini hajoavat atomeiksi ennenkuin kesäkuu päättyy, eikä niillä ole hyvä kävellä pidempiä matkoja. Ajattelin käydä katsomassa kenkiä paikallisella punaisen ristin kirppiksellä. Siitä lisää toisena päivänä ja sille reissulle menen autolla, en kävellen. Edessä on myös reissu Osloon verotoimistoon ja rekryfirman toimistoon.

Tämän päivän kävely oli mukava ja ehdin kotiin paistamaan ostamaani leipää sopivasti ennen sadekuuroa. Sää on epävakainen ja välillä ukkosenkin jyrähtää. Olemmehan täällä kahden vuonon, Oslon ja Drammenin vuonojen välissä ja meri edessä.
Paikalliset tallustelivat rannoilla ja olipa joku uskaltautunut auringonottoonkin rannalle.


Luonto on täällä puhjennut kukkaan ja kesä on kauneimmillaan.


Huomenna on taas luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun menen iltavuoroon. Olen yrittänyt tutkia karttaa, jotta en tekisi samanlaisia virheitä kuin edellispäivänä. Lähdin ajamaan aivan väärään suuntaan ja menetin 40 min kallista työaikaa eksymällä kaksi kertaa. Noh, oppirahat on maksettava..

Kommentit