Lentoturmaa leivälle ja vaniljasokeria juuston päälle

Lentoturma, flykrasj on siis yleisnimi tomaattimakrillille, jota vedetään parin sentin kerros leivän päälle. Se on hyvää, ällöttävästä (punaista mössöä) ulkonäöstään huolimatta. Sitä myydään sekä tuubissa, että rasiassa.
Juusto on täällä myös usein tuubissa myytävää sulatejuustoa, joka on maustettu pekonilla, kinkulla, katkaravulla jne.. Lisäksi on tietysti nøkkelost( Suom.huom: knöölijuusto, jossa pieniä maustemuruja) ja brunost(ruskea juusto), joista ainakin jälkimmäistä olen kuullut maustettavan vaniljasokerilla.

Leivänpäällisiin kuuluu myös syltetøy eli hillo, jota saa myös pursotettavassa pullossa, samanlaisessa kuin meillä myydään juoksevaa hunajaa. Näiden lisäksi leivälle ladataan monenmoista majoneesia, salaattia tai kinkkua. Kinkku myydään 100 tai maks. 150 g paketissa. Perhepakkauksia on turha etsiä. 100 gramman paketissa on noin kahdeksan siivua, joten tulee helposti mietittyä montako siivua eväsleivän väliin vetää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

P.s. Ensimmäinen työkeikka Norjassa; valmistelvat toimenpiteet

Mar-ra-skuuuu!

Kynttilän korvike