Sairaanhoitajaopiskelija harjoittelee

Tänään alkoi harjoittelu sisätautiosastolla. Eka päivä oli tietysti ihan lämmittelyä. Vielä ei tiedä, mitä tältä oikein odottaisi, mutta uutta tietysti pitäisi oppia paljon. Tämän viiden viikon harjoittelun perään on toinen viiden viikon jakso kirurgisella osastolla, vieraalla paikkakunnalla. En tiedä vielä missä asun siellä vai ajelenko joka päivä sisareni luokse 50 kilometriä yhteen suuntaan. Kaipaan tietysti viikot miestäni ja kissaani.

Harjoittelussa pitää taas olla suuna-päänä joka paikassa, kyselemässä ja valmiina jokaiseen uuteen hommaan, halusi tai ei. Tämä on eräänlainen kymmenen viikon vierailu epämukavuusalueella. Huomenna aukeaa myös ensi syksyn harjoittelupaikat mielenterveys- ja päihetyön harjoitteluun. Illalla pitää käydä netissä niitä kärkkymässä.

Tänään alkanut harjoittelupaikka on minulle tutun tuntuinen, koska olen tehnyt samassa talossa melkein identtisellä osastolla toisen harjoittelun. Toki jokaisella osastolla on omat tapansa, mutta talo, tilat ja päivärutiinit ovat samanlaisia molemmilla osastoilla.

Tämä kevät tässä menee varmasti nopeasti ja kesätöitäkin on jo luvassa. Edelleen vielä jännitän saanko kesän alkuun työtarjouksen ulkomaille. Vaihto Norjaan on varmistunut ensi vuoden alkuun. Silloin viimeistään pääsen kokeilemaan ruotsin ja norjan taitojani..toki harjoitteluvaihdossa saa käyttää myös englantia.

Jollakin kummallisella tavalla olen tyytymätön tilanteeseeni. Aavistelen, että se liittyy ylisuuriin odotuksiini kesän työtilaisuuksien suhteen. Ehkäpä myös siihen, että ajatus opinnäytetyön jatkamisesta (aloittamisesta) inhottaa minua. Eikä voi valmistua, ellei sitä kirjallista kurimusta ole käynyt läpi. En yleensä ole laiska tai saamaton, mutta tämän asian suhteen olen sitä kyllä ollut.

Tämä kevät on vaatinut paljon ja olen ollut melkoisessa epävireessä ja tavanomaista väsyneempi. Tenteistä en odotakaan muuta kuin, että pääsen läpi. Toivon kuitenkin, että saan mahdollisimman paljon irti näistä kahdesta harjoittelusta, rohkeutta, kokemusta ja ammattitaitoa.Kommentit