Opinnäytetyö jumittaa

Kuten otsikko kertoo, on opinnäytetyö siinä vaiheessa.. että vaiheessa on. Huomenna, jos luoja suo on suunnitteluseminaari. Minun olisi pitänyt saada opinnäytetyön tekemistä koskeva sopimus allekirjoitettua toimeksiantajan kanssa, mutta eihän siitä mitään ole tullut. Olen tehnyt tarkat aikataulut tiedonkeruuhaastatteluille, mutta jo tekovaiheessa tiesin, että näinhän tämä ei tule menemään. Naurettavan byrokratian vuoksi tarvitsen sopimukseen allekirjoituksen kaupungin sosiaali-ja terveysjohtajalta, jota nyt sattuneesta syystä on hieman haastavaa tavoittaa.

Olen tehnyt suunnitelman ja aikataulut, mutta varsinaisen opinnäytetyön kirjallista osuutta olen vasta aloittanut. Opinnäytetyöni on toiminnallinen ja olisi kiva päästä toteuttamaan toiminnallista osuutta. Keskeneräiset paperihommat kuitenkin taitavat estää minua aloittamasta. Homma lykkääntyy ja harmin määrää on vaikea kuvailla. Aikaa kuluu hukkaan ja kello tikittää. Puolentoista viikon päästä alkaa harjoittelu sairaalassa ja epäilen, että sen jälkeen toiminnallisen osuuden aloittaminen on vielä raskaampaa kun energia kuluu uuden oppimiseen.

Ensi vuonna tähän aikaan nämä ovat toivottavasti jo menneitä murheita, mutta nyt kyllä ottaa kaaliin!

Näiden harmien lisäksi olen huolissani raha-asioistani, koska kesän aikana en ole juurikaan saanut rahaa säästöön. Harjoittelut kestävät yhteensä kymmenen viikkoa ja sinä aikana ei  rahaa tule mistään. Veronpalautus onneksi tulee, mutta sitä ennen alkavat rahavirrat kuivahtaa ja hermo kiristää. En ole oikeutettu opintososiaalisiin etuihin, enkä työttömyysturvaan, joten vaihtoehdot ovat vähissä. Voin toki hakea opintotukeen liittyvää valtiontakausta opintolainaan, mutta siinä tapauksessa en voi kuitenkaan nostaa opintotukea, koska vuosituloni ovat yli tulorajan. Jää siis vain laina, jota en mielelläni ottaisi lainkaan.


Kommentit