Opiskelun arki lyö vasten kasvoja

No, niin! Nyt se kuherruskausi sairaanhoitajaopinnoissa on sitten vietetty. Toisen lukukauden alusta on meno yltynyt hurjaksi. Monimuoto-opintojen luonne käy selväksi kun saa samana päivänä kolmesta viiteen suuritöistä kotitehtävää kolmen viikon palautusajalla ja sen lisäksi ryhmätyön ja tenttipäivän. Ko. päivään mennessä  ehtii EHKÄ jostain hankkia kirjan, jonka painos on myyty loppuun joka ikisestä kirjakaupasta kautta maan.

Yhtä aikaa opintojen kanssa pitäisi vielä käydä töissä, harrastaa, hoitaa huusholli ja pitää yllä parisuhdetta. Vapaata ei ole ja  harrastukset on peruttu. Koti on muuton jäljiltä sekaisin ja parisuhde perustuu saman peiton alla nukkumiseen.

Tänään (=lauantaina) koulussa alettiin puhua siitä, mistä aiemmin jo vihjailtiin: Opinäytetyöstä.
Ensimmäisellä lukukaudella sanottiin, että älkää nyt vielä siitä opinnäytetyöstä murehtiko. Nyt toisen lukukauden alussa ovat opettajat on ihmetelleet, että eikö teillä ole jo aiheita valmiina. Kannattaisi kuulemma miettiä mihin alueeseen haluaa opintojaan syventää ja ehdottaa siitä jotain aihetta opinnäytetyötä ohjaavalle opettajalle. ÖÖööö! Entäpä kun ei ole mitään käryä siitä, mihin haluaa "syventyä" eikä harmainta aavistusta aiheesta?

Koulutöiden tekeminen perustuu tulipalojen sammutteluun, eli viime hetkellä äkkiä joitain kasaan kyhäten kaahaten kouluun, toiset koulumatkalla läksyjä tehden. Tuntuu, että koko koulu on "amazing race through the nursing school". Olen jo useaan kertaan kuullut opettajien suusta, että ei kannata haaskata liikaa aikaa tehtäviin, vaan tehdä vain vaadittu tuntimäärä. Eli mennä siitä, mistä aita on matalin. Yksi opettaja jopa sanoi, että täältä (koulusta) kannattaa pyrkiä ulos mahdollisimman pian, eikä jäädä pesämunaksi. Nopea valmistuminen on sekä koulun, että opiskelijan etu, vai onko?

Lukujärjestykset ovat sekaisia, ryhmäjakoja useita, deadlineja vielä enemmän. Ilmoittaudu uusintatenttiin vähintään 10 päivää ennen tenttiä, muista tehtävien palautuspäivät, huomaa pakolliset läsnäolot, valmistaudu istuntoihin, kirjoita itsearviointi, kirjaa ylös lähteet, anna palautetta opintojaksosta, valmistaudu simulaatioon, osallistu etäopiskelujaksolle, ilmoittaudu opintojaksolle, lue sähköpostisi ja moodlen viestit, osallistu keskusteluun whatsappissa ja facessa. JA muista lukea tenttiin!

Kommentit