Vertaispaine uskonnollisten ryhmien sisällä

Uskontojen tutkiminen voi johtaa ristiriitaisiin löydöksiin. Yksi eniten vertaispainetta käyttävä ryhmä on julkaissut videon nuorille oman ryhmän ulkopuolelta tulevan vertaispaineen vastustamiseksi. Video toimii kuitenkin itseään vastaan jos näkökulma vaihdetaan. Miten vastustaisit ryhmän sisällä tapahtuvaa vertaispainetta. Vai onko niin, että ryhmän sisällä tapahtuva painostus/ryhmäpaine on jotenkin eri asia. Saako siellä tehdä omat ratkaisunsa ja käyttää omaa harkintaansa, miettiä seurauksia ja päättää sitten mikä on "oikein" tai "väärin"?
http://www.jw.org/fi/raamatun-opetukset/perhe/nuoret/valkotauluanimaatiot/vastusta-vertaispainetta/

Tämän ryhmittymän uskomukset perustuvat sen oman ilmoituksen mukaan raamattuun.Tulkinnat ovat kuitenkin vähintäänkin arvelluttavia. Patriarkaalinen pelotteluun ja manipulointiin perustuva, sisäänpäin lämpiävä ja muut kieltävä yhteisö ei anna armoa vaan pelkoa, sokeaa johtajien tottelua ja ahdistusta. Onko se uskonnon tarkoitus? Miten tasavertaisuus toteutuu jumalan edessä jos seurakunta jakaa jäsenensä orjiin, lampaisiin ja voideltuihin? Missä ovat suvaitsevaisuus, ihmisarvo ja keskinäinen kunnioitus jos seurakunta voi syrjiä, erottaa ja hylkiä? Onko koko muu maailma paha ja sen tarkoitus vain johtaa harhaan?

Onko uskovan elämän tarkoitus olla temppurata, jonka epäonnistuminen johtaa lattialuukun kautta helvettiin? Mitä jatkuva varuillaan olo tekee ihmiselle? Itse en ainakaan haluaisi elää maailmassa, jossa paholainen ilkkuu valepuvussa viettelemässä joka nurkan takana. Tämä usko ei perustu raamattuun vaan sen tulkintaan, joka on mennyt pahasti metsään. Mielestäni jumalan pitäsisi olla armo, rakkaus ja hyvyys ilman sudenkuoppia.

Onko sellainen luottettava uskonto, jonka pitää kovasti todistella olevansa ainoa oikea tie taivaan valtakuntaan? Osta taivaspaikkasi meiltä, vain niin voit olla varma, että se on oikeassa taivaassa. Sen taivaan jumalakin on niin pikkumainen, suorastaan sadistinen ja kostonhimoinen nihilisti, että enpä haluisi siellä ikuisuuttani viettää. Se jumala haluaa, että miellytät sitä rukoilemalla juuri jollain tietyllä tavalla ja käyttäytymällä  juuri tietyllä kaavalla.Toisaalla samassa sanassa julistetaan, että jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon, mutta en näe missä kohdin se tämän uskonnon sisällä toteutuu.

 Sillä jumalalla on vielä aina uhkanaan suuri ja pelottava paholainen, eikä ole edes varmaa kumpi voittaa jos sota näiden maailmanvaltiaiden välille syttyy. Eipä ole kummoinen luoja se...

Missä on ihmisessä asuva pyhä viisaus jos kaikki täytyy tarkistaa "käsikirjasta" tai joltain ylemmältä "käsikirjan tulkitsijalta"?
 http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto/aivopesu#elementit

Kommentit