Kaksi viikkoa lähtöön

Vaikka tuntuu, että juuri nyt aika kuluu hitaasti, tiedän, että kiire tulee aina vasta viime hetkellä. Niinhän se on!
Pääni pullistelee ajatuksia ja ideoita. Harjoittelua koskeva kansio on levällään tuossa vieressäni. Se vaatii papereita, kuitteja, allekirjoituksia, sopimuksia ja kopioita. Stipendin ja opintotukien tuleminen ajoissa jännittävät. Että voikin raha-asiat olla aina päällimmäisenä mielessä. Haluaisin ajatella muuta: Valokuvia, piirustuksia, videopätkiä, kirjoituksia...Kokemuksia, Elämyksiä, Ihmisiä, Paikkoja ja Tilaisuuksia.

Kissan kanssa matkustaminen jännittää. Yksin matkustaminen paluumatkalla jännittää (kissan kanssa). Osaanko oikealle junalle, oikealle asemalle, oikealle lähtöportille, oikeaan aikaan ja vielä oikeaan koneeseen.. No, totta kai, mutta silti.. Olen matkaseurassa yleensä se, joka ei tiedä mikä on paluupäivä, millä bussilla tultiin, mistä suunnasta ja milloin. Jos olisin liikkeellä omalla autolla tietäisin varmasti, mutta jos joku muu ajaa, kuljettaa ja huolehtii voin helposti olla kantamatta huolta moisista sivuseikoista..

Tämä ulkomaanvaihto poikkeaa lomamatkoista siinä, että asun kuukauden vuokralla ja teen töitä täyspäiväisesti. En siis voi ajatella olevani lomalla. Lisäksi työssäoppimisessa on tavoitteet, jotka on hyvä pitää mielessä arjen painaessa päälle. On hauska nähdä miten työkulttuuri poikkeaa kotimaisesta. Paikka, jossa työskentelen on kylläkin suomalaisomisteinen.  Uskon silti ,että "espanjalaisuus" näkyy jollain tapaa ilmapiirissä ja työkulttuurissa.  Olisin halunnut tehdä myös viimeisen tutkintotilaisuuteni kyseisessä paikassa, mutta tutkintolautakunta ei sitä hyväksy. Tutkinto on suoritettava Suomessa.

Omat tavoitteeni koko reissulle ovat korkealla. Haluan tutustua ulkosuomalaisiin ympyröihin Fuengirolassa, käyttää mahdollisimman paljon espanjaa asioidessani paikallisten kanssa, pyrkiä luomaan kontakteja mahdollisiin tuleviin työpaikkoihin, sekä tarkastella mahdollisuutta omaan liiketoimintaan Espanjassa. Huomatkaa mahdollisuuksien mahdollinen määrä!
Tavoitteena on tietysti myös kerätä kokemuksia arkielämästä vieraassa kulttuurissa sekä kartuttaa ammatillista osaamista työssäoppimisjaksolla.


Kommentit