Kollektiivisen maailmankuvan muokkaajat

Sanotaan, että yksilö on yhteisönsä tuotos. Joukko on niin heikko kuin sen heikoin lenkki. Sanotaan myös, että ajatus on voimakkain sisältöä tuottava tekijä. Kuka tai mikä ohjailee kuvaamme maailmasta? Mistä kaikkialta poimimme kuvan kulttuurista, ympäristöstä ja elintavoista? Siihen vaikuttavat tietysti kasvatus, koulutus, kulttuuri, media, oma näkemys ja kokemus. Mitä enemmän tiedämme sen tarkemman kuvan pystymme maailmastamme luomaan. Oma käsitykseni on, että tämä kuva, jota luomme maailmastamme on vääristynyt, täynnä pelkoa, vihaa ja epäluuloja. Miksi? Koemmeko joka päivää uhkia, väkivaltaa ja rasismia?

Televisio syöttää meille jatkuvasti kuvia maailmasta, jossa voi tulla tapetuksi, ryöstetyksi, raiskatuksi, siepatuksi tai hakatuksi.Maailma on paha paikka, jossa muut ihmiset haluavat vain rahasi, puolisosi, lapsesi tai vahingoittaa tai tappaa sinut tai perheesi. Lapsille opetetaan, ettei vieraille ihmiselle saa puhua, koska nämä voivat olla potentiaalisia lapsenahdistelijoita ja sieppaajia. Ai, oikeastiko? Mikä prosentuaalinen osuus naapurustostasi on lapsenraiskaajia, sarjamurhaajia tai psykopaatteja? Oikeasti?

Olen alkanut ajatella, että tätä pelkoa kylvetään tahallaan. Jaa, miksi?
Koska pelolla on niin helppo hallita. Toisiaan pelkäävät ihmiset eivät liittoudu ja kun rivit ovat epäyhtenäiset ei joukossa ole voimaa.

Amerikan unelmamaassa, josta ne kaikki meidänkin viihdyttävät? ruumiinrääpimis-murha-salaliitto-juonittelu-kosto-petos-maailmanloppu- ohjelmat tulevat on nähtävissä se, mihin tällä maailmankuvalla päästään tai pyritään. Se pikkuhiljaa toteuttaa itsensä, koska ihmiset oikeasti alkavat uskoa, että ulkona on vaarallista ja kaikki vieraat ihmiset ovat uhka. Saat ampua naapurisi tonttisi rajalle jos uskot hänen uhkaavan henkeäsi, terveyttäsi tai omaisuuttasi. Tätäkö me haluamme? Tällaisessa maailmassako me haluamme elää?

Kommentit

  1. Ei tosiaan huvita katsoa uutisia, eikä sen puoleen juuri muutakaan, kun se on juuri tuota samaa kakkaa . En haluaisi elää pumpuloidussa ``en haluu tietää" maailmassakaan, mutta joskus tuo kaikki hulluus meinaa musertaa. Se että sulkee maailman julmuuksilta/epäkohdilta silmänsä ja harhauttaa itseään johonkin tärkeämpään kuten esim. mikä onkaan IN, ei juuri mailmaa paranna. Eikä ehkä sekään, että hukkaa kuulansa ja elämänhalunsa, kun dooom tulee kuiteski. Samperin visaista...pakko kuitenkin jotenkin yrittää tätä elonsa polkua kulkea, välillä paremmin välillä ei niin.... Halit ja voimia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti