Kohtaamisia

Elämässä on muutamia sellaisia hetkiä, että tuntuu siltä kuin kohtaamiset olisivat järjestettyjä. Tapasin eilen ystäväni kanssa ennestään täysin tuntemattoman meitä huomattavasti vanhemman, erittäin mielenkiintoisen ihmisen, joka puhui paljon viisauksia. Yhtymäkohdat omaan elämääni olivat moninaiset ja kiinnostuksen aiheet samat. Tästä naisesta paistoi positiivisuus, avoimmuus ja tyytyväisyys. Helppoa ei hänelläkään aina ole ollut, mutta kuitenkin hän on tyytyväinen elämäänsä. Kuin taikuri hän veti esiin asioita, jotka koskettavat meidän molempien elämää. Hänen rohkeutensa ja myönteisyytensä vakuuttivat. Ystäväni kanssa näimme sielujemme silmin itsemme matkailemassa maailmalla ja jakamassa kokemuksia tämän vapaan ja rohkean naisen kanssa.  Luulen, että tapaamme vielä uudelleen.


Kommentit

  1. Sisintään, fiiliksia, aitoja siinä ajassa ja paikassa tapahtuneita on vaikea tuoda usein toisella aitoina. Ajatellaan nyt vaikka sota-aikana ihmisten kokemia asioita, ne on aika varmasti ne kokemukset siinä ja nyt olleet erilaisia kun vaikkapa 30 vuoden päästä kun niitä kelaa. Ihmisen mieli osaa suodattaa, lokeroida ja jopa muuttaa muistoja. Juuri vaikean avioeron kokenut, voi sanoa, että "Mä olen lähes kuollut! Jokainen päivä on yhtä taistelua ja helvettiä" Parin vuoden päästä todetaan, että olihan se vaikeaa aikaa, mutta mä sain aika pian elämäni raiteille ja avioero oli parasta mitä minulle on tapahtunut! Immeinen pyrkii selviytyjäksi tilanteesta kun tilanteesta, vaikeasta sairaudesta, työttömyydestä, lähimmän kuolemasta jne. Niin se pitää ollakkin. Eihän elämää muuten voisi jatkaa.

    VastaaPoista
  2. Totta, aika varmasti laimentaa tunteita ja koettuja tapahtumia, mutta toiset suodattavat paljon positiivisia ajatuksia kokemastaan ja toiset katkeroituvat. Tämä kohtaamamme täti oli kyllä positiivisuuden perikuva. Hän on myös inspiroiva, taiteellinen, älykäs, viehättävä, nuorekas ja voimaannuttava. Tapaaminen tuli kuin tilattuna hetkeen, jolloin kaikkea tätä positiivisuutta tarvittiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti