perjantai 26. lokakuuta 2012

torstai 18. lokakuuta 2012

Työhuone uusiksi Sohvan päällystäminen on vielä edessä..Sisustustavarat on kaiveltu omista kaapeista tai ostettu kirpputoreilta, halvalla.
Tapettien vaihtoa harkitsen myös vakavasti. Suunnittelijani on tuonut minulle muutamia mallipaloja ja tykkään niistä kyllä kovasti. Puunväriset kaapin ja ullakon ovi (näkyvät peilistä) on tarkoitus lumota vielä pois näkyvistä, mutta olen jo nyt muutoksesta enemmän kuin iloissani.

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Änkyröintiä vai oppimisen riemua?

Vajaan kuukauden päästä olen opinnoissani vaiheessa, jossa alkaa ensimmäinen työssäoppimisjakso. Tuntuu pelottavalta, uudelta ja virkistävältäkin. Olen alalla täysi ummikko ja pelko liittyy juuri omaan osaamattomuuteen. Miten osaan suhtautua, olla aktiivinen, korrekti ja luottamuksen arvoinen. Uutta on myös tutkintotilaisuus ja siihen valmistuminen.

Tutkintotilaisuussuunnitelma on vielä minulle aivan hepreaa ja niin se tuntuu olevan lähes kaikille opiskelutovereillenikin. Eilen meillä oli infotilaisuus liittyen työssäoppimisen aikana tehtäviin kirjallisiin dokumentteihin. Tilaisuuden jälkeen seisoimme hämmentyneinä ringissä koulun pihalla. Onneksi olimme kaikki yhtä ymmyrkäisinä siitä, mitä tuleman pitää. "Päivä kerrallaan", tuntuu olevan nyt aika monella mottona.

Selailin nettiä löytääkseni jotain apua tutkintotilaisuussuunnitelman tekoon, mutta löysin vain lisää hämmentyneitä kysymyksiä opiskelijoilta. Yhtäkään mallia eli aukikirjoitettua tutkintosuunnitelmaa en löytänyt. Varsinainen valtionsalaisuus siis on kyseessä! Jatkamme änkyröintiä ja yritämme valmistautua henkisesti tulevaan koitokseen.