Luonnonmukainen?

Katsoin Erilaiset äidit sarjasta jakson, jossa lasta odottava pari oli päättänyt synnyttää lapsen kotona, ilman kätilöä, lääkäriä tai muuta ammattiapua. Pari syö luonnonmukaista raakaravintoa ja superfoodia, juo lähdevettä ja kammoksuu  sairaalassa synnyttämistä, kivunlievittämistä, vauvojen rokotusohjelmaa, kertakäyttövaippoja, antibiottikuureja, prosessoitua ruokaa, amalgamipaikkoja...
http://www.katsomo.fi/?progId=156789

Juu, kaikki ihan hyviä ideoina, mutta en ymmärrä sitä miksi kaikki tieto pitää lukea netistä ja kirjosta. Pitääkö ostaa ruokaa, joka tuotetaan jossain Andien rinteillä, kuivataan, jauhetaan puruksi ja rahdataan Suomeen. Eikö meillä kotimaassa ole ruokaa, joka kelpaisi syötäväksi? Eikö meillä ole puhdasta metsää ja luontoa? Eikö meillä ole perinnetietoa, jonka pohjalta voisi synnyttää lapsensa ja kasvattaa ruokansa? Miksi kaiken tiedon pitää tulla jostain muualta?

 Miksi synnyttämiseen tarvitaan muovinen synnytysallas, homeopaattisia rohtoja, sata kirjaa ja liuta erilaisia tarvikkeita ja varusteita, jotka kaikki ostetaan alan liikeestä ennen h- hetkeä. En ymmärrä miten tämä kaikki ostaminen mahtuu luonnonmukaisen perheen pirtaan kun Suomessa on useita kanavia joiden kautta voi lainata, vuokrata, vaihtaa tai ostaa käytettynä tavaraa. Mietin, että mihin kaikki se tavara laitetaan kun vauva on syntynyt?

Onko luonnonmukainen sitä, että kielletään kaikki nykyteknologian saavutukset ja muutetaan takaisin kallionkoloihin ja savimajoihin? Vai onko se sitä, että jauhetaan kaikki ruoka jauhoksi ja pyöräytetään siitä sähkövehkeellä smoothie? Omia aivojakin saa käyttää.

Jos laittaa sanan luonnonmukainen hakusanaksi Googleen löytyy sieltä valtava määrä mainoksia. Luonnonmukainen myy! Ja tähän lankaan menee moni urbaani hipster.

Superfoodia takapihalta

Kommentit

  1. Taas otit hyvän aiheen esille! Tietoa on niin paljon saatavilla, että se ihan oikea tieto voi jäädä muodikkaan ja jännittävän huuhaan jalkoihin.

    VastaaPoista
  2. Asiaa, siskoseni!! Juuri näihän sen menee... Missä on se SUOMALAINEN kansanviisaus?!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti