Tylsä päivä

Oli tylsää, joten piti keksiä jotain...muutakin kuin läksyjen lukemista.

 
 Tässä vaiheessa laitoin uunin päälle.. ja PAM, uunista pamahti lamppu. Olipa kivaa sitten taskulampun kanssa tiirailla uuniin..

 Vähän jännitti osaako sitä rypytystä enää tehdä kun on joskus talouskoulussa 20v.sitten näitä tehnyt.

 Reilusti täytettä.. ja hyvinhän se meni, ihan niinkuin eilen viimeksi olisi rypyttänyt..

 Jauhoja pellille ja piirakat perään. Huono juttu vaan, että uunini on tosi huono ja paistoaika venyi ja väri jäi vaaleaksi, vaikka yritin käyttää myös grillivastusta. Paistuivat kuitenkin!

 Runsas täytteen käyttö kostautui ja täyte loppui kesken. Tein pika-pikaa perunamuusia jauheesta ja viimeisellä pellillä olikin sitten perunapiirakoita. Itseasiassa perunapiirakat olivat TOSI HYVIÄ!

Satsista tuli 40 kpl piirakoita. Osa meni suoraan pakastimeen. Mukavasti se päivä siinä meni..
Ohje täältä: Hellapoliisi, karjalanpiirakat


Kommentit

 1. Nami!!! Itsetehdyt karjalanpiirakat ovat parhaita. Olen itsekin jo suunnitellut tässä joku kerta tekeväni niitä.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei ole edes sellaista oikeanlaista pulikkaa, mutta menihän nuo tavallisella kaulimellakin lättänäksi. Suosittelen kokeilemaan myös perunapiirakoita. Tykkäsin itse niistä melkein enemmän kuin riisipuurotäytteisistä.

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän tuo rypytys on onnistunut,kauniita piirakoita,mihinkäs se taito ois hävinnyt,osaat sinä:)

  VastaaPoista
 4. Hei, hyvin ovat onnistuneet piirakat. Minä teen myös ne tuollaisella kaulimella, mutta pienemmällä, lapsille tarkoitetulla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Pikkukaulin onkin varmaan kätevä tuossa hommassa. Tekisikin jo mieli tehdä lisää piirakoita, mutta uuni on edelleen se sama rämä. Tiedoksi koko kosmiselle maailmakaikkeudelle: Haluaisin kunnollisen kiertoilmauunin, 50 cm leveä,värillä ei niin väliä, mutta keraaminen keittotaso olisi kiva. Noin, nyt se on sitten toivottu!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti