Valon pilkahduksia ankeudessa


Olen sairauslomalla ja poden kurjaa oloa sekä voinnistani, että peruutetuista/lykätyistä töistäni. Kuinka kipeä pitää olla, että voi olla kipeä/poissa töistä ilman omantunnontuskia?  Päässä humisee ja kurkkuun koskee, mutta mietin koko ajan olisko kuitenkin pitänyt jäädä töihin. Olisin ehkä kuitenkin jaksanut viedä läpi sovitut tapaamiset. Järki sanoo, että kun on kipeä niin töihin ei ole asiaa. Velvollisuudentunto, joka on syvään juurrutettu on pahoillaan aikataulujen venymisestä, asiakkaiden mielipahasta, työnantajalle aiheutuneesta harmista ja laiskottelijaksi leimaantumisesta.

Järki voitti tällä kertaa ja sairastan kotisohvalla torkkupeiton alla, kaverina kissa, kuumaa mehua ja villasukat. Pilkahduksen iloa tuo paketti, jonka posti oli eilen tuonut. Paketillinen Marttailua: Upeat lehdet ja kirjat: Kasvata herkkuja palstalla, pihalla ja parvekkeella on tyylikkäästi toteutettu lehti, jossa on paljon tietoa ja ohjeita tavallisten kotimaisten hyötykasvien ja vähän erikoisempienkin herkkujen kasvatukseen. Katso mitä metsä antaa on pikkuruinen taskukokoinen sieniopas. Kotisäilöjän kirjalle on varmasti käyttöä kun  sadonkorjuun hetki koittaa. Ja vähän huvin vuoksi lisäsin tilaukseeni vielä näköispainoksen Pula-ajan ruokaohjeita- kirjasesta vuodelta 1946.

 Marttapuodissa oli monta muutakin kiinnostavaa kirjaa, mutta eihän sitä nyt kerralla voi kaikkia tilata. Mutta ainakin Penninvenyttäjän keittokirja ja Martan kesäkirja ja Martan kasviskeittiö on varmaan jossain vaiheessa tilattava. Näitä ja muita edullisia ja hyödyllisiä kirjoja ja lehtisiä voi tilata osoitteesta: http://www.martat.fi/palvelut_ja_tuotteet/martan_puoti/tuotteet_ja_tilaukset/ Kevät on houkutellut pihafasaanin liikkeelle kuusiaidan katveesta.

 Ja tässä chilipalstalta poimimani idea: idätyslautta. Hyvin toimii. Tomaatit on jo koulittu omiin purkkeihin. Tämä on kärsimättömälle tomppelille (kuten minä) kiva juttu, kun näkee milloin siemenet itävät. Astian pohjalla on keitettyä ja jäähdytettyä vettä, jonka päällä kahvisuodatinpaperoitu stryroxlautta kelluu. Pikkutaimet pysyvät kosteina, eivätkä juuret tartu kiinni paperiin.
 
Hyvää kevättä!
Ja komppausta kaikille influessan kanssakärsijöille !

Kommentit

 1. Paranemisia! Ainakin sulla oikeat lääkkeet! :) Se on se suomalainen työmoraali, mikä puskee pintaan kun pitäisi jäädä saikulle, eikä oikein haluaisi juuri noista sun kirjoittamista syistä!!

  Ihmettelen tämän kevättalven vastustuskykyäni, että en oo vielä flunssatautia saanut. Pariviikkoa sitten oli 11 työkaveria kipeänä ja viime viikolla 7! Hyvä vaan, sillä astman vuoksi tapana mennä keuhkokuumeeksi!! Ehtiihän tässä vielä...

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti vältyt koko taudilta! Ei oo nimittäin kovin herkkua! Olo on kuin junan alle jääneellä.

  VastaaPoista
 3. Parane nyt sitten rauhassa ja
  toivottavasti saat sen omantuntosikin kuriin.
  Nopeammin se flunssa hellittää,kun malttaa huilata.

  VastaaPoista
 4. Parantele itseäasi kaikessa rauhassa. Lepää ja parane, tauti on ollut aika sitkeää ja voi kestää kauan jos liian aikaisin alkaa aherruksen. Kyllä tuo huono omatunto jaksaa soimata ja suomia tunnollista mieltä roimasti. Täällä se vallan metuloi kuukausitolkulla, vaaniskelee koko ajan hyvää tilaisuutta saada oloni huonksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti