Mikä se on?

Se luodaan tyhjästä ja hallitsee meitä kaikilla elämän alueilla. Se saa meidät tekemään töitä kymmeniä vuosia, ikävissäkin olosuhteissa. Se täyttää arkemme, järjestelee aikataulumme ja sanelee arvomme. Se muuttaa meidät omahyväisiksi, itsekkäiksi ja ahneiksi. Se saa vääryydet näyttämään oikeutetuilta ja valheet tosilta. Sen nimissä saa tehdä hulluja asioita, vaikka syödä matoja ja hypätä korkeasta tornista tai liikkuvasta autosta henkensä kaupalla. Se saa kauniit, nuoret naiset naimaan vanhoja likaisia miehiä ja nuoret miehet viihdyttämään ryppyisiä, ikävältä haisevia naisia. Se saa lapset myymään itseään ja aikuiset myymään lapsiaan. Se saa meidät tappamaan, silpomaan ja ryöstämään toisiamme.Se saa meidät valvomaan monta unetonta yötä ja tuskastelemaan monta pitkää päivää. Se taivuttaa meidät epämiellyttäviin kompromisseihin ja repiviin riitoihin perheissä ja suvuissa. Se saa ympäristörikoksen näyttämään liiketoiminnalta. Se voi estää hyvän tekemisen hulluutena. Se voi estää uusien keksintöjen ja toimintatapojen kehittämisen haihatteluna. Se estää meitä kehittämästä itseämme ja täyttämästä paikkaamme maailmassa. Se muuttaa ihmisyyden, ajan ja elämän numeroilla korvattavaksi. Se lamauttaa luovuuden ja houkuttelee meitä mielettömyyksiin. Se korostaa ulkonaisia asioita ja lopulta johtaa meidät yhä kauemmas siitä, mikä on elämässä olennaista.
Se sai minut kirjoittamaan tämän:  tyhjästä tehty = RAHA

Kommentit

  1. Sehän se, ihan ITTE. Kuka halvatun tunari sen meni keksimään! No niin, nyt on pakko mennä ja katsella kynttilää ja hymistä ommmmmm! Muuten napsahtaa negatiiviska-kakka päälle! Vaan hyvähän se on oikeesti tiedostaa nämä asiat, joskus se vain saa olon tuntumaan tosi vankilassa istuvalle. Mieli alkaa kapinoida, ja tuntuu että kohta juurikin juoksen kohti taivaanrantaa kirkuen--takasin en tule ikinä!!

    VastaaPoista
  2. Juuri samalta tuntuu.. Vaikka rahalla olisi mahdollista saada aikaan myös paljon hyvää niin tuntuu, että pahat asiat hyppii useammin esille. Toiset luulee, että jos itsellä on paljon rahaa, saa muita ihmisiä kohdella miten haluaa. Se on minua aina kummastuttanut. Raha kun ei tee meistä mitään. Se tuo esiin usein vain huonoja piirteitä ihmisluonnosta.

    VastaaPoista
  3. Olen miettinyt, että jos kaikki olisi ilmaista ja ihmiset saisivat mitä tarvitsisivat, olisiko kohtuutta olemassa. Pystyisikö ihminen ottamaan vain sen mitä tarvitsee vai olisiko aina niitä jotka ottaisivat myös toisten edestä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti